Alle peuters kunnen naar de voorschool | Op de voorpagina

NIEUW-AMSTERDAM

Bij elke basisschool een voorschool voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Dat was de ambitie in de gemeente Emmen bij de start van de voorscholen in 2015. Voor de komende zomervakantie is bij alle 59 basisscholen in de gemeente daadwerkelijk een voorschool te vinden.

Stichting Peuterwerk, Stichting Ontwikkeling Kindcentra Emmen (OKCE), de gemeente Emmen en de zes schoolbesturen - dat zijn Primenius, Viviani, Catent, Athena, VGPO de Oosthoek en Openbaar Onderwijs Emmen - hebben samen de voorscholen in de gemeente Emmen gerealiseerd. Daarmee loopt Emmen naar eigen zeggen landelijk gezien voorop.

Spelenderwijs

Op de voorschool worden peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Een voorschool is onderdeel van de basisschool en de peuters verblijven er tien uur per week. Onderwijswethouder Robert Kleine trapte zijn tour langs een aantal voorscholen in de gemeente maandagmorgen af bij basisschool De Bascule (foto) in Nieuw-Amsterdam.

Auteur

Redactie