UPDATE: Identiteit slachtoffer dodelijke schietpartij Holtheme bekend

Emmen

COEVORDEN - Een 28-jarige man uit Coevorden is aangehouden voor het beschieten van het politiebureau in Coevorden en is daarnaast mogelijk betrokken bij het schietincident bij Holtheme, waarbij een 28-jarige man uit Coevorden om het leven kwam.

COEVORDEN - Een 28-jarige man uit Coevorden is aangehouden voor het beschieten van het politiebureau in Coevorden en is daarnaast mogelijk betrokken bij het schietincident bij Holtheme, waarbij een 28-jarige man uit Coevorden om het leven kwam. De 28-jarige man uit Coevorden heeft zondagavond het politiebureau in Coevorden beschoten. Toen hij werd aangehouden, verklaarde hij dat er even eerder een schietincident plaatsvond in de omgeving van Gramsbergen. Agenten gingen op zoek in de omgeving en troffen op de Haandrik bij Holtheme het zwaargewonde slachtoffer aan. Zij hebben de man gereanimeerd, maar hij overleed ter plaatse. De verdachte wordt gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij het neerschieten van het slachtoffer. De politie houdt volgens een ingewijde alle scenario’s open. De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident op de Haandrik. Er is een grootschalig rechercheonderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is. Forensisch rechercheurs hebben maandag een groot deel van de dag sporenonderzoek gedaan op de plaats delict, waar de wandelroute het Pieterpad langs loopt.