D66 Emmen wil vol gas met duurzaamheidsmaatregelen

EMMEN

De fractie van D66 in Emmen is ontevreden over de positie van de gemeente Emmen op een lijst van grote gemeenten over duurzaamheid. Emmen staat een-na-laatste in het rapport van Natuur en Milieu.

“We horen van aardbevingen in Emmen en de Noordpool smelt op dit moment in de winter. De gemeente moet dus veel meer ambitie tonen”, vindt kandidaat-raadslid Joey Koops. In het rapport blijkt dat Emmen veel te weinig doet op het gebied van laadpalen voor elektrische auto’s, inkoop van groene stroom en inzameling van restafval. D66 heeft in de vorige periode vaak aandacht gevraagd voor verduurzaming en wil in de volgende periode doorpakken. “Het huidige college heeft ingezet op 2050 en bij ons bestaat de vrees dat we zelfs dat niet gaan halen. Wij zien hoe belangrijk dit is voor onze toekomst en willen Emmen in 2040 energieneutraal maken. Daar hoort bij dat we zelf groene stroom inkopen, emissievrije auto’s aanschaffen en het gebruik van fiets en ov stimuleren”. D66 vroeg bij de behandeling van de energienota in september om meer ambitie van het college. Zo wilde de partij dat meer duurzame energiebronnen werden gerealiseerd en dat het gasgebruik afgebouwd werd. “Wij willen een gemeente die veel ambitieuzer is dan het huidige college. We moeten nu aan de slag en dit rapport geeft concrete handvatten waar we mee kunnen beginnen”, aldus Koops.

Auteur

Redactie