Spraakmakende onderwatercreaties in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

De aquariumvereniging Minor uit Klazienaveen krijgt dinsdag 13 maart bezoek van William Kruizinga. De Groninger verzorgt die avond een lezing over aquascaping: het nabootsen van een landschap onder water.

Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen als steen, (kien-)hout, planten, mossen en grind. De lezing van Kruizinga is avondvullend en bestaat uit twee delen. Voor de pauze laat hij aan de hand van beelden kunstwerken zien die met aquascaping zijn bereikt. Ook het technische gedeelte komt aan bod. Na de pauze demonstreert hij hoe met relatief weinig middelen een kaal aquariumpje kan worden opgebouwd tot een schitterend levend schilderij. De aanwezigen worden ook in de gelegenheid gesteld om zelf aquascaping in de praktijk te brengen. De gratis te bezoeken lezing begint om 19.45 uur aan De Kreeft 28 in Klazienaveen.

Auteur

Redactie