Edgar Smit heeft dromen om waar te maken

EMMEN

Edgar Peter Smit is 49 jaar en woonachtig in de Vlinderstad Emmen. De troubadour en muzikant is getrouwd en heeft twee kinderen. Lees meer over Edgar in deze editie van de rubriek Doorloper.

Emmen betekent voor mij... “Wonen in een dorp met alle gemakken van een stad. Het is heel fijn hier.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan zou ik... “Iets doen aan het verkeer. De rondweg verkeerslichtvrij maken en inzetten op betere openbaar vervoer verbindingen met de regio en met Duitsland. Vooral een treinverbinding met Groningen en Duitsland zou heel goed voor Emmen en omstreken zijn, lijkt mij.” Vroeger ging ik altijd stappen... “Op Terschelling toen ik daar nog woonde. Tegenwoordig kom ik alleen nog voor mijn werk in de horeca.” Als mijn favoriete sportclub wint, dan... “Ik heb geen favoriete sportvereniging, maar ben wel gek op allerlei wintersporten.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was... “Op de lagere school op Marjorie: een meisje in mijn klas.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Dat was afgelopen dinsdag met mijn collega’s van Toptroubadours.nl, waar ik lid van ben.” En dat ik huilde ook... “Dat gebeurt mij bijna dagelijks. Ik ben emotioneel behoorlijk incontinent.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb… “Is de hele serie van Harry Potter.” Je kunt me wakker maken voor... “Lekker eten.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom... “Dan is het vaak al heel laat. Ik ga eerst bij mijn kinderen kijken en daarna naar mijn vrouw. Zij is mijn trots en mijn alles. Daar heb ik een liedje over geschreven.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan... “Denk ik dat ik in de bergen zou wonen of ergens in een warmer klimaat. Ik droom ook over veel reizen met de camper en dan overal en nergens optreden.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Mijn vrouw. Leven met een chaoot zoals ik met ADHD TDI? Dan heb je uiteindelijk wel een lintje verdiend.” Wat ik vroeger wilde worden is... “Zanger en muzikant.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Troubadour en muzikant. Ik treed op door heel Nederland en soms ook daar buiten. Verder maak ik samen met Gerard de Haan uit Sleen kindermuziektheater in onder meer Wildlands, op festivals en andere locaties waar kinderen zijn.” Mijn hobby’s zijn... “Muziek maken, koken, reizen en klussen.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “De geboorte van mijn kinderen, mijn trouwdag en het maken van mijn eigen cd. Toch ben ik ben nog lang niet klaar. Ik heb nog veel dromen die ik ga proberen waar te maken.” Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie