Suelmann en Falke blijven Hurry-Up trouw

ZWARTEMEER/KLAZIENAVEEN

Ronald Suelmann bereikte zaterdag overeenstemming met handbalvereniging Hurry-Up over een verlenging van zijn contract. De 28-jarige opbouwer tekende bij voor zijn veertiende seizoen in de hoofdmacht van de BENE-League deelnemer uit Zwartemeer. Ook de 25-jarige hoekspeler Tommie Falke blijft bij Hurry-Up.

Suelmann groeide met zijn onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen uit tot een boegbeeld van de club. In 2005 maakte hij als vijftienjarige zijn debuut in het eerste team van de Zwartemeerders. Al snel werd de inmiddels in Klazienaveen wonende Suelmann aanvoerder en veroverde de harten van het publiek in het grensdorp. Hurry-Up won in 2011 de nationale beker. Met veertien doelpunten in de finale had Suelmann hierin een groot aandeel. Vorig seizoen stond Suelmann met 47 treffers op de topschutterslijst van de EHF Challenge Cup.

Falke

Falke kwam in 2014 over van E&O en groeide in Zwartemeer uit tot international. De Barger-Oostervelder stond in de belangstelling van meerdere clubs, maar koos voor een langer verblijf bij Hurry-Up. Naast handballer is Falke, samen met zijn vriendin Sanne Groen, coach van het team Jongens C.

Auteur

Redactie