Gemeentelijke politiek op bezoek bij Terra

EMMEN

Op initiatief van docent Kees Bakema vond vorige week een politieke markt plaats bij Terra Emmen mbo. “Je wilt de studenten leren dat er meer dan vier keuzes zijn. Dat kun je het beste doen door de partijen zichzelf te laten presenteren”, vertelt Bakema.

Alle verkiesbare partijen van de gemeente waren voor dit evenement uitgenodigd, maar niet alle waren aanwezig. “Veruit de meeste van de veertien verkiesbare partijen hebben de uitnodiging met twee handen aangegrepen om met de jongeren in gesprek te raken”, aldus Bakema. De studenten die Burgerschap als vak hebben, gingen met een gerichte opdracht in gesprek met de verschillende fracties. Daaromheen was er ook genoeg ruimte voor de andere studenten om de politici het hemd van het lijf te vragen over hun standpunten. Vrijwel alle studenten van het mbo, aangevuld met leerlingen van het Groene Lyceum stapten op de partijvertegenwoordigers af.Deze waren op hun beurt positief verrast door het enthousiasme van de studenten en konden met frisse, nieuwe ideeën terug naar hun fracties.

Auteur

Redactie