Financieel compliment voor mantelzorgers

EMMEN

Ieder jaar kunnen mantelzorgers in de gemeente Emmen rekenen op het zogenoemde mantelzorgerscompliment. Die is voor dit jaar vastgesteld op tweehonderd euro.

De gemeente Emmen vindt mantelzorg belangrijk en wil dit waarderen en stimuleren. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment, moet de mantelzorger ouder zijn dan 18 jaar. Alle mantelzorgers die het mantelzorgcompliment in 2017 hebben ontvangen en nog steeds mantelzorger zijn, krijgen het mantelzorgcompliment dit jaar automatisch bijgeschreven. In aanmerking komen kan alleen door aangedragen te worden door iemand uit de zorg. Het aanvraagformulier is op te vragen via de website van de gemeente Emmen. De zorgvrager kan zijn of haar mantelzorger dus niet zelf voordragen.

Auteur

Redactie