Emmer Gouden Pijl van dinsdag naar zondag

EMMEN

Het wielercriterium Gouden Pijl wordt dit jaar niet op de derde dinsdag na de Tour de France verreden, maar op zondag 5 augustus. Volgens de organisatie van de Emmer Gouden Pijl is de nieuwe datum het resultaat van een enorme puzzel en diverse overleggen met de nationale wielerunie en andere criteriums in Nederland.

Het bestuur van de Gouden Pijl vindt dat de zondag veel voordelen biedt. Zo wordt gesteld dat het voor bezoekers die niet op vakantie zijn makkelijker is om de Pijl te beleven tijdens het weekend in plaats van op een doordeweekse dag. Ook meldt de organisatie dat de datum anderhalve week korter na de Tour de France is. Het moet daardoor eenvoudiger worden om profrenners vast te leggen voor het rondje om de kerk in Emmen. Meer informatie staat op www.goudenpijl.nl.

Auteur

Redactie