Emmen trekt portemonnee voor bouwproject Brands

EMMEN

Brands Bouwgroep krijgt van de gemeente Emmen een subsidie van 170.000 euro voor haar project aan de Schimmerweg in het Emmer centrum. Daar gaat Brands veertien woningen bouwen.

Het beoogde bouwterrein aan de Schimmerweg ligt naast het kantoor van Domesta en tegenover de achterkant van de Mediamarkt. Het plan van Brands gaat uit van tien stadswoningen en vier appartementen. De subsidie komt uit de pot van het aanvalsplan bouwen, duurzaamheid en jeugdwerkloosheid. Tot het voorjaar van 2017 stonden op het beoogde bouwterrein leegstaande en verpauperde panden. Wethouder Jisse Otter is erg enthousiast: “We zijn erg blij met de plannen van Brands voor de Schimmerweg. De aanblik vanaf de Hondsrugweg wordt aanzienlijk verbeterd. Brands is bovendien bereid om leerling bouwvakkers in te zetten bij de bouwwerkzaamheden.” De woningen worden energiezuinig gebouwd, inclusief zonnepanelen, extra dak- en vloerisolatie, spouwmuren en triple beglazing. De verkoop van de woningen start dit voorjaar nog. Jarenlang lagen de ontwikkelingen aan de Schimmerweg stil en was het gebied een rommelige plek met verpauperde panden. De panden zijn in april vorig jaar gesloopt.

Auteur

Redactie