Elbert Westerbeek: ‘Een lintje zegt niet zoveel’

EMMEN

Elbert Westerbeek is 50 jaar en woont in Emmen. Hij is deed in het verleden een opleiding voor bloemist en hovenier plus een zelfstudie psychologie. Lees meer over Elbert in deze Doorloper.

Een relatie? “Ja, ik heb een latrelatie. Ik woon in Emmen en mijn partner in Assen.” Emmen betekent voor mij... “Rust, natuur en gezelligheid.” Als ik de baas van de gemeente Emmen zou zijn, dan... “Zou ik de armoede en krimp oplossen door een regionale economie en arbeidsmarkt op te zetten en een basisinkomen in te voeren. En ik zou ook de bestuurscultuur op het gemeentehuis verbeteren en voor bestuurlijke vernieuwing zorgen zodat iedereen kan meebeslissen.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Ik ben niet zo’n stapper. Ik ging vroeger vaak naar de film en was veel in de natuur. Ik heb nu niet zoveel geld om te stappen.” Als mijn favoriete sportclub wint, dan... “Ik ben niet zo van sport en competitie. Schaatsen en kunstschaatsen vind ik leuk om naar te kijken. Ik heb zelf vroeger judo, jiujitsu en tai chi beoefend.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was... “Dat was op Inge uit Noorwegen in 1985. Ik was destijds met een groep jongeren uit heel Europa met een bus onderweg van Noorwegen naar Hongarije om aandacht te vragen voor sterfte van bossen.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Ik lach dagelijks.” En dat ik huilde ook... “Ik huil vaak tijdens het televisieprogramma Spoorloos. Dat komt omdat ik zelf geadopteerd ben en mijn eigen ouders blijf missen. Ik heb niet zo’n fijne jeugd gehad.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is... “De Wereld Dat ben Jij van Krisnamurti. Dat is een filosoof die schrijft over zelfverwerkelijking.” Je kunt me wakker maken voor... “Ik blijf liever nog even doorslapen.” Het eerste wat ik doe als ik thuiskom is... “Koken.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan... “Zou ik in Zwitserland wonen aan een meer.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje... “Een lintje zegt niet zoveel, vind ik. Iedereen is uniek en geweldig!” Wat ik vroeger wilde worden is... “Secretaris van de Verenigde Naties.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Gewoon mezelf. Ik heb een dichtbundel uitgebracht en solliciteer naar een baan en/of opdrachten. Ik wilde raadslid worden, maar dat lukte in 2014 niet. Wij haalden 658 stemmen en kwamen dus 350 tekort voor een raadszetel met de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Emmen (SOPE, www.sopemmen.nl). Dit jaar doen we niet mee aan de Emmer gemeenteraadsverkiezingen vanwege onvoldoende geschikte kandidaten.” Mijn hobby’s zijn... “Wandelen, fietsen en films kijken.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “De ontmoeting met mijn huidige partner en mijn reizen naar Thailand en Burma voor mijn werk in 1991.”

Ook meedoen?

Mail jouw verzoek naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie