Pittige spelregelquiz HZOD bij Raptim slaat aan

COEVORDEN/EMMEN

Scheidsrechtersvereniging HZO Drenthe hield vorige week samen met de scheidsrechterscommissie van de Coevorder voetbalvereniging Raptim een spelregelquiz. Scheidsrechterscoördinator Cor Hoogenberg van Raptim begroette ruim 25 clubscheidsrechters uit de gemeente Coevorden in clubhuis De Pikolan.

Presentator en spelregelkenner Anton Panneman uit Muntendam had een uitdagende quiz samengesteld met veel beeldvragen. De clubscheidsrechters hadden de nodige moeite om op alle vragen het goede antwoord te vinden. Toch gaf een aantal arbiters na afloop er ook blijk van veel geleerd te hebben. De voetbalkennis van de scheidsrechters is op een goed niveau. Volgens voorzitter Theo Hein van de HZOD zijn de spelregels voor iedere voetbalscheidsrechter zeer belangrijk om het spel in goede banen te kunnen leiden. Ook moet de scheidsrechter fysiek en mentaal fit zijn. Hein toont zich dan ook enthousiast over de opzet. “We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk clubscheidsrechters zijn. Daarom zijn deze sessies ook zo waardevol. Verder wil de HZOD voetbalclubs in de gemeente Coevorden graag ondersteunen en adviseren bij het opleiden én begeleiden van de scheidsrechters, om zodoende de druk op de huidige clubscheidsrechters en coördinatoren te verminderen.”

Gemeenten

Voor HZOD staat 2018 vooral in het teken van activiteiten voor donateursverenigingen. Theo Hein wil de binding met de verenigingen versterken door activiteiten dichtbij huis te organiseren. In dat kader worden de komende maanden bijeenkomsten gehouden in de gemeenten Emmen, Coevorden en Midden-Drenthe.

Auteur

Redactie