Oosterhesselse Jet Warmolts op nationale tv

SLEEN/OOSTERHESSELEN

Jet Warmolts is een bijzonder avontuur gestapt. De Oosterhesselse verschijnt in een landelijke tv-reclame van de supermarkt Albert Heijn. De audities waren in Zaandam.

Door Kristian Elders De 47-jarige Warmolts werkt alweer 27 jaar bij Albert Heijn Klaver Kortwijk in Sleen. Zij woonde jarenlang in het brinkdorp Sleen. Het hoofdkantoor in Zaandam kwam met een actie op de proppen. De beleidsbepalers willen medewerkers van supermarkten in Nederland inzetten voor reclames op de nationale televisie. Warmolts is teamleider van de kassagroep in Sleen en kreeg tijdens een vergadering de vraag of zij mee zou willen doen. “Mijn collega’s hadden het gevoel dat ik hier wel open voor zou staan”, zegt Warmolts tijdens een gesprek in Sleen. “Waarom? Ik zou het niet weten, maar het is wel zo dat ik hier voor de fun ben.” De supermarktmedewerker wil daarmee zeggen dat zij zorgt voor het amusement op de werkvloer van Klaver Kortwijk. Zij maakt graag grapjes, iedereen kent haar en Jet kent iedereen. Een klant die twee bossen tulpen wil betalen en dat Jet zegt: “Dat had nou echt niet gehoeven”. Zo’n ludiek antwoord of een ander voorbeeld als een klant om tien uur ‘s morgens bier koopt. Dan reageert Jet gevat als zij is met: “Ik vind het toch echt te vroeg voor bier”. Tot zover de voorbeelden en nu terug naar de auditie in Noord-Holland. Veel bedenktijd kreeg Warmolts niet om te beslissen of zij het retourtje Zaandam zag zitten. Zij hapte toe en haar collega Mayke Bos van de vestiging van Klaver Kortwijk in het nabije Nieuw-Amsterdam kwam al snel langs in Sleen om een filmpje van Warmolts te maken. De Oosterhesselse prijst op de beelden bonusartikelen aan. “Uiteindelijk leek het zeker een vloeiend filmpje, dat werd opgestuurd naar het hoofdkantoor. Ik kreeg al snel te horen dat ik naar Zaandam mocht. Alleen de treinreis naar Noord-Holland was al een hele belevenis.” Na een workshop - gegeven door acteur Nils Verkooijen - was het tijd voor de eerste korte auditie. Net als de andere ruim dertig kanshebbers vertelde Warmolts iets over zichzelf. “Niemand kende Sleen, maar bij de plaatsnamen Emmen, Coevorden en Hoogeveen ging een lampje branden. Ik was de enige uit het noorden. Er werd mij tijdens de lunch verteld dat ik door mocht naar de auditie van ‘s middags.” De officiële editie was voor Warmolts rond de klok van drie uur. Zij kreeg drie juryleden tegenover zich en stelde zich voor. “Op een tafel lagen producten en het was aan mij om de bonusreclame na te doen. Ik schoof de artikelen van links naar rechts en keek in de camera.”

Geen idee

Echt zeker van haar zaak was Warmolts niet. “Ik had geen idee of het goed was wat ik deed en wist ook niet hoe de andere kanshebbers het hadden gedaan. Even voor zes uur kwamen we weer bij elkaar.” Zeker zestien medewerkers van Albert Heijn mogen naar de landelijke tv-reclame en een van hen is Jet Warmolts, liet de jury weten. “En dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.” Eigenaar Bea Kortwijk van Albert Heijn Klaver Kortwijk stond al klaar in Zaandam om de trotse Warmolts hoogstpersoonlijk terug te brengen naar Zuidoost-Drenthe. Kortwijk was uitzinnig van vreugde en had wél verwacht dat haar gewaardeerde collega op de nationale televisie zou gaan verschijnen. Grootgrutter Albert Heijn gaat in elk geval tot en met november commercials opnemen met de uitverkoren medewerkers. “Ik heb een Drents accent”, zegt Warmolts. “Misschien gaan ze straks een reclame opnemen over brune bonen? Ik weet ook niet wat het aantal commercials zal zijn en wanneer ik op de buis ben te zien. Ik kan bijvoorbeeld in maart worden gebeld voor een tv-reclame in week vijftien. We wachten het maar rustig af. De auditie was zeker leuk, maar ik heb geen ambitie om vaker op tv te verschijnen. Dit is een even leuke als onverwachte bijkomstigheid.” De locatie van de opnames zou Sleen, Nieuw-Amsterdam of elders in den lande kunnen zijn. “Prima, maar dan wel op een avond als er verder niemand is. Ik hoef niet zo nodig in het middelpunt van de belangstelling te staan.”

Auteur

Redactie