CombiCulture Emmen krijgt 1250 euro

EMMEN

Het project Jeugdparlement Emmen was vrijdag in de Emmer raadzaal. Bijna vijftig leerlingen van het Emmer Carmelcollege, Esdal College Hondsrug College en Terra Emmen bedachten onder leiding van Tim Smit ideeën voor Emmen.

In een spannende eindronde kwam CombiCulture Emmen als winnaar uit de bus. Dit idee sluit aan bij de ambities van de gemeente Emmen op het gebied van kunst en cultuur. Voor de uitvoering van het winnende voorstel stelt Emmen 1250 euro beschikbaar. Opvallend dit jaar was dat er veel aandacht werd besteed aan de realiseerbaarheid van de ideeën. Er waren ideeën op het gebied van kunst en cultuur, welzijn en sport. Na het debat en de eerste stemronde bleven twee plannen over. In de finale werden door de twee overgebleven groepen coalities gesmeed en steun gezocht voor hun ideeën.

Goed doel

Het eerste idee is CombiCulture Emmen: een cultuurproject dat bestaat uit een graffitiwand en een openluchtbioscoop. De graffitikunst staat in het teken van de vertoonde film en wordt na de film verkocht voor een goed doel. Daarna kan nieuwe graffitikunst gemaakt worden. Het tweede idee is MM-experience. Dat is een app waarmee bezoekers van het centrum routes kunnen lopen en punten kunnen verdienen door het voltooien van opdrachten. Zo zou er bijvoorbeeld een route kunnen zijn waarin wordt verteld over de historie van Emmen, maar ook een route met sportieve uitdagingen.

Auteur

Redactie