Bij Maarten Oogmode benut Valentijnsdag

EMMEN

Niet minder dan 25 mensen van het Leger des Heils en Stichting Het Kopland ontvingen op Valentijnsdag een nieuwe bril. Voor Erwin Lubben begint het jaar goed, want hij mag een nieuwe bril uitzoeken om weer goed te kunnen zien.

“Ik heb al twaalf jaar dezelfde bril en deze is enorm verouderd. Na de oogmeting bleek dat mijn zicht veel slechter is geworden. Samen met een medewerker van Bij Maarten Oogmode heb ik een mooie bril uitgezocht met een dun montuur en nu zie ik weer goed.” De afgelopen maanden lieten de 25 mensen van Het Leger des Heils en Het Kopland een oogmeting doen. De vijf kinderen en 21 volwassenen haalden hun bril tijdens Valentijnsdag op in de nieuwe Emmer winkel van Bij Maarten.

In armoede

Maarten Mensink: “Bij het Leger des Heils en Het Kopland wonen en leven mensen ongewild in armoede. Een nieuwe bril zit er voor hen niet in, terwijl het dagelijks leven zoveel beter kan zijn als je goed ziet. Toch zijn er veel mensen die door omstandigheden niet het geld hebben om een bril te kopen. Voor die mensen doen we dit zodat ze in het dagelijks leven beter kunnen functioneren.”

Auteur

Redactie