Wethouder Jan Bos: ‘Overstappers besparen ruim 500 euro’

EMMEN

Zo’n vijftig procent van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen is overgestapt naar een andere zorgverzekering of heeft een wijziging doorgevoerd in het pakket bij Zilveren Kruis Achmea.

Als dat percentage naast het landelijke overstapcijfer van zes procent wordt gezet, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat. Dat vinden althans verantwoordelijk wethouder Jan Bos en Thomas Meedema van Poliswijzer.nl. Met Zorgverzekering op Maat ondersteunt de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen bij het vinden van een zorgverzekering die aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. Bos: “Uit deze gegevens blijkt dat het loont om te kijken of een zorgverzekering passend is. Overstappers bespaarden gemiddeld 509 euro per persoon per jaar. Als je de mensen meerekent die een wijziging in het pakket hebben doorgevoerd, dan is de besparing gemiddeld 410 euro. Ik ben trots op de aanpak. Zo betalen inwoners alleen voor zorg die nodig is.” Voorheen kwam de gemeente inwoners met een laag inkomen tegemoet met de collectieve zorgverzekering. In 2017 heeft de gemeente besloten geen collectieve zorgverzekering meer aan te bieden.

Auteur

Redactie