Vaker popavonden in Emmen

EMMEN

De Kunstbeweging en The Bake Shop slaan de handen ineen om jonge popmuzikanten te coachen en verder te helpen. Vorige week vrijdag was er speciaal voor hen een avond in de Nabershof in Emmen. De jonge Emmer poptalenten werden hier gecoacht en kregen de ruimte om elkaar ontmoeten en inspireren.

Er is momenteel veel jong muzikaal talent in Emmen zoals Hannah Schoonbeek, Isa Zwart, Sorry John, 12 AM, Daisy Music, Douwe Bruinsma en Saint Martinez en ze waren vrijdag bijna allemaal van de partij. Het blijkt dat de ontwikkeling van jong talent veel baat heeft bij inspirerende coaching. De Emmer band Sorry John is daarvan een mooi voorbeeld. Vorig seizoen werd de band geselecteerd voor ‘Hit the North’ en trad zelfs op tijdens Eurosonic in Groningen. Vorige week speelden ze nog in Paradiso en kregen daar een studiosessie aangeboden in de Red Bull Studio. Het Emmer poptalent laat flink van zich horen, ook buiten de provincie.

Coaching

Thijmen Dam, bassist van Sorry John vertelt: “We hebben onwijs veel gehad aan de coaching. Vorig jaar waren we bezig met onze tweede single toen we hoorden dat we via Talent Scout coaching konden krijgen van Robin Assen van de band Navarone. Hij heeft ons enorm geholpen om elk nummer tot in detail te perfectioneren. Die tips nemen we nog iedere keer mee als we nieuwe nummers schrijven.” Greetje Kuipers van De Kunstbeweging vult aan: “Het is mooi om te zien dat muzikaal talent tot bloei komt met de juiste coaching. Dat kan net dat extra stukje naar boven halen, waardoor de ontwikkeling van een muzikaal talent in een stroomversnelling komt. Daarom willen we samen met The Bakeshop vaker popavonden organiseren”, aldus Kuipers. “Vrijdagavond waren er ook weer nieuwe jongeren aanwezig. Ze hebben allemaal lekker gespeeld en raakten extra geïnspireerd door het kunnen delen van ervaringen.”

Muzikanten

Veel van deze muzikanten werden al geselecteerd voor de diverse coaching trajecten zoals Talent Scout, maar ook Popsport, Kunstbende en Drentsch Peil XL. En ook het Drèents Liedtiesfestival in het Atlas Theater is voor een aantal bekend terrein. “Een pas ontdekt talent is Justin Ripassa”, vervolgt Kuipers. “Hij is onlangs geselecteerd voor het Talent Scout-traject. Samen met een muziekcoach gaat hij aan de slag met aspecten die hij graag wil ontwikkelen.”

Auteur

Redactie