Staatssecretaris Knops woensdag naar grensregio

COEVORDEN

Staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken bezoekt woensdag 21 februari de grensregio Nederland-Nedersaksen. Het internationale werkbezoek is bedoeld om te kijken waar kansen liggen voor grensoverschrijdende samenwerking en hoe belemmeringen weggenomen kunnen worden.

Tijdens het bezoek van Knops gaat het vooral om de thema’s arbeidsmarkt/economie, energie/klimaat, infrastructuur/bereikbaarheid, natuur/water en grensoverschrijdend ondernemerschap. De staatssecretaris bezoekt onder meer het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark bij Coevorden. Knops praat aldaar met plaatselijke ondernemers en met lokale en regionale bestuurders uit Nederland en Duitsland. Knops is verantwoordelijk voor het verbeteren van de samenwerking met Duitsland en België in de grensregio’s.

Auteur

Redactie