Sperwer scoort goed bij indoor atletiek

EMMEN

E.A.C. De Sperwers A-junior Sander Koops heeft bij de Nederlandse Kampioenschappen indoor voor Junioren, die afgelopen weekend in Apeldoorn werden gehouden een tweede plaats bij de zestig meter horden gehaald en ook op het onderdeel hink stap sprong haalde hij het podium met een derde plaats.

Het weekend van 10 en 11 februari stond bij de Emmer E.A.C. De Sperwer atleet Sander Koops al geruime tijd omcirkeld. Hij was toegelaten om mee te doen aan de hink stap sprong en de zestig meter horden, twee onderdelen tijdens de Nederlandse atletiekkampioenschappen indoor in het Omnidrome in Apeldoorn. Het legde hem geen windeieren Bij het technisch moeilijke onderdeel hink stap sprong wist hij beslag te leggen op een derde plek met een sprong van 13 meter en 18 centimeter. Bij de 60 meter horden verbeterde hij zijn persoonlijk record tot 7.96 seconden. De achtste tijd aller tijden die ooit in Nederland is gelopen op de zestig meter horden in zijn leeftijdscategorie.

Auteur

Redactie