Glasvezel Zuidenveld wint Vrijwilligersprijs CDA

DE KIEL

/COEVORDEN - Stichting Glasvezel Zuidenveld is winnaar geworden van de negende Vrijwilligersprijs van het CDA Coevorden. De prijs is toegekend aan de vrijwilligers van de stichting.

Glasvezel Zuidenveld is een samenwerkingsverband tussen de gezamenlijke glasvezelinitiatieven in de gemeente Coevorden. Doelstelling van de stichting is dat er in alle dorpen en het gebied buiten de stad Coevorden snel internet met behulp van glasvezel komt. De prijs wordt uitgereikt aan het dagelijks bestuur van de stichting, gevormd door Jaap Ruiter uit De Kiel, Trienus Dunning uit Sleen en Bert Raterink uit Wachtum. De uitreiking is op woensdag 21 februari om 16.30 uur in het Coevorder Stadscafé Vancouver door staatssecretaris Raymond Knops (CDA) en fractievoorzitter van het Coevorder CDA: Gertjan Zuur. Knops is staatssecretaris van onder meer Binnenlandse Zaken en heeft ook grensoverschrijdende samenwerking, ICT en identiteitsgegevens in zijn portefeuille. Hij is woensdag in Zuidoost-Drenthe voor overleg over grensoverschrijdende samenwerking. Tot voor kort waren de zes initiatieven in de gemeente Coevorden - Alles op Glasvezel, DNS op Glas, Glasvezel Stidal, Reuzenbreedband, Samenbreed en Verbreedband - zelfstandig bezig met de bedoeling om in hun eigen gebied een glasvezelnetwerk te realiseren. Er was regelmatig onderling overleg. Tijdens één van die bijeenkomsten werd geopperd dat het wellicht verstandig zou zijn om samen verder te gaan. En zo geschiedde. Immers, de gebieden grenzen aan elkaar en dure aansluitingen kunnen door samen te gaan eenvoudiger en goedkoper worden aangesloten. Glasvezel Zuidenveld telt ruim 9000 potentiële aansluitingen en is qua grootte ook interessanter voor marktpartijen om mee samen te werken. Ondersteund door een faciliterende gemeente moet het glasvezelnet binnenkort de gehele gemeente Coevorden gaan bedekken.

Eerdere winnaars

De eerdere winnaars van de vrijwilligersprijs zijn Stichting Sweelpop in 2010, World Servants in 2011, Stichting Duofietsen gemeente Coevorden in 2012, Stichting Marktcommissie Wezup (kerstmarkt) in 2013, Voedselbank Coevorden in 2014, wereldwinkel ’t Winkeltje in Oosterhesselen in 2015, Theater Hofpoort Coevorden in 2016 en Stichting Synagoge Coevorden in 2017.

Auteur

Redactie