Esdaller naar Ghana voor Edukans

EMMEN/SLEEN

Vwo-er Lobke Rave (16) van het Emmer Esdal College gaat van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart naar Ghana. Samen met 38 andere leerlingen en vijftien docenten van scholen voor voortgezet onderwijs in heel Nederland doet de ambassadeur namens de Emmer school mee aan Edukans Going Global. Dit jaar werken 32 scholen mee aan het uitwisselingsproject van Edukans.

Op het Esdal College solliciteerden meerdere kandidaten naar de functie van verslag-gever in Ghana. Zij stuurden een brief met cv en hielden een presentatie voor een sollicitatiecommissie van docenten en medewerkers van Edukans. Lobke Rave uit Sleen - 5 vwo - kwam als beste uit de bus. Edukans is een ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Lobke ontmoet Ghanese medeleerlingen en loopt met hen mee op school én thuis. Vooral de uitwisseling van cultuur staat op het programma. De jonge inwoonster van Sleen gaat in Ghana aan de slag met het thema levensvaardigheden. Leerlingen en medewerkers van de locatie Oosterstraat van het Esdal College voeren het hele schooljaar actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderwijs in Ghana. Het doel is om 20.000 euro op te halen. Een eerste resultaat is er al, want dinsdagmiddag 20 februari krijgt Lobke uit handen van schooldirecteur Matthias Kooistra een cheque uitgereikt ter waarde van 1781 euro. Dit bedrag werd opgehaald tijdens de kerstmarkt op het Esdal College. De overhandiging van de cheque is ook het moment om Lobke uit te zwaaien.

Grote markt

De Emmer school houdt op 19 en 20 april een 24-uurs actie voor het onderwijs in Ghana. Er wordt een grote markt georganiseerd voor leerlingen, ouders/verzorgers, basisscholen en buurtbewoners. Via www.edukans-goingglobal.inactievooredukans.nl doet Lobke tijdens haar verblijf in Ghana verslag van haar reis. Na thuiskomst geeft zij op school presentaties over haar ervaringen.

Auteur

Redactie