Voorronde ONK Pokeren op sportpark De Meent in Valthermond

Emmen

Pokerliefhebbers uit de gemeente Borger–Odoorn opgelet. Op vrijdag 2 maart vindt de gemeentelijke voorronde Open Nederlands Kampioenschap Pokeren plaats in de kantine van de voetbalvereniging Valthermond.

Sinds jaar en dag worden kampioenschappen pokeren gehouden. Per gemeente wordt een locatie uitgezocht waar pokerliefhebbers zich kunnen plaatsen voor de finale. Voor dit jaar is de keuze dus gevallen op de geheel vernieuwde kantine op sportpark De Meent in Valthermond. "Binnen onze vereniging organiseren wij nu al een tiental jaren het Valthermonds Kampioenschap Pokeren", vertelt Ronald Scheven. Hij is pokerliefhebber van het eerste uur. "Het systeem dat wij aanhouden lijkt veel op hoe het bij het ONKP gaat. Via voorrondes kunnen tickets voor de finale verdiend worden. Hoewel het hier puur om amateurspelers gaat, en dus geen geldprijzen te verdelen zijn, kan het wel een opstap zijn om in het profcircuit terecht te komen. Vorig jaar was de finale met driehonderd spelers in Ermelo en de winnaar speelt nu door heel Europa toernooien die door het ONKP gesponsord worden." "Buiten de pokeravonden in onze kantine bezoek ik af en toe ook andere toernooien en dan merk je direct het niveauverschil", vervolgt Scheven. "Tijdens een van deze toernooien kwam ik in contact met de organisatoren van het ONKP. Zij vertelden dat ze nog op zoek waren naar een locatie om de voorronde in de gemeente Borger–Odoorn te houden. Toen ik foto’s liet zien van de verbouwde kantine waren ze meteen enthousiast. Vrijdag 2 maart is het dus zover en wordt fanatiek, maar gezellig gepokerd." Opgeven kan via de website www.onkpoker.nl/evenement/onk-poker-2018-borger-odoorn-vv-valthermond.

Auteur

Paul Abrahams