Vervroegd jeugdparlement gemeenteraadsverkiezingen

EMMEN

Het ‘Jeugdparlement Emmen’ vindt vrijdag 16 februari plaats. Op deze dag gaan zo’n vijftig mavoleerlingen van Hondsrug College, Esdal College, Carmelcollege en Terra Emmen aan de slag met het thema ‘Hoe maken we Emmen nog aantrekkelijker?

Voor het winnende voorstel heeft de gemeente Emmen 1250 euro beschikbaar gesteld om het plan uit te voeren. Wegens succes wordt het concept, waarbij de organisatie in handen is van de deelnemende scholen en Tim Smit, ook dit jaar herhaald. Anders dan voorgaande jaren, vindt het project ditmaal plaats in februari: als opmaat tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het doel van dit project is om jongeren meer te betrekken bij de gemeentelijke politiek en de gemeenteraadsverkiezingen.

Auteur

Redactie