Nog meer kavelkorting in gemeente Emmen

EMMEN/SCHOONEBEEK

Woningbouwkavels in de wijk Angelslo en het Stroomdal in Schoonebeek worden met korting aangeboden. Dat besluit de gemeente Emmen na de toch al grote kortingsactie van vorige week.

Voor de Oude Meerdijk in de Emmer wijk Angelslo geldt dat de eerste drie gegadigden een korting kunnen krijgen van 25 procent. In Schoonebeek geldt in heel 2018 een korting van 25 procent voor alle 22 kavels. Wethouder Jisse Otter: “Beide plannen staan al lange tijd stil. Met deze nieuwe kortingsactie willen we de bouw aan de Oude Meerdijk en het Stroomdal op gang brengen. We merken dat er angst is om als eerste te gaan bouwen in een gebied. Maar zodra er eenmaal gebouwd wordt,verwachten we dat andere geïnteresseerden zullen volgen.” De gemeente Emmen verkoopt met een tijdelijke prijsverlaging drie vrije kavels in het plangebied Oude Meerdijk in Emmen. De kavels zijn bestemd voor de bouw van vrijstaande woningen. De actie gaat in op donderdag 15 februari en is een jaar geldig. Van het woningbouwplan Oude Meerdijk is nog geen gemeentelijke kavel verkocht, terwijl het woningbouwplan in 2013 begon met een wachtlijst. Onder meer door de crisis op de woningmarkt raakten mensen hun eigen woning niet meer kwijt en daarmee de interesse vooreen nieuwbouwwoning. Op de locatie Stroomdal in Schoonebeek verkoopt de gemeente samen met grondbezitters KWS en Arcadis kavels voor nieuwbouwwoningen. De verkoop van de kavels verloopt veel trager dan verwacht en in de afgelopen drie jaar is er maar één kavel verkocht. Op de locatieStroomdal Schoonebeek zijn zoals gezegd 22 kavels beschikbaar. De kortingsactie in Schoonebeek is alleen dit jaar geldig.

Auteur

Redactie