Loopgroepen en praalwagens sieren Stiekelstad | Op de voorpagina

BARGER-COMPASCUUM

Het was maandagmiddag fris, maar wél droog in Stiekelstad Barger-Compascuum. Rosenmontag is tijdens carnaval als vanouds gevierd in het veendorp. Loopgroepen en praalwagens sierden de 53e editie van de bonte stoet, die begon op de Prof. Dr. B. L. Feringadam.

Burgemeester Eric van Oosterhout gebruikte het kanon van Ananias om de grote optocht in gang te zetten. Volgens voorzitter Willie Berends van de plaatselijke carnavalsvereniging ‘t Stiekelzwien is de optocht van maandag de mooiste in Noord-Nederland. Thema’s van de optocht van maandag in Barger-Compascuum waren onder meer Wildlands, André Rieu en Bob de Bouwer. In het dorp werd ook zaterdag een optocht gehouden.

Gemeente Emmen

Afgelopen weekend werden ook elders in de gemeente Emmen carnavalsoptochten gehouden. De optocht in de Emmer wijk Barger-Oosterveld was zondag. Zaterdag waren er optochten in Weiteveen en Zwartemeer. De verlichte optocht in Emmer-Compascuum was vrijdagavond.

Auteur

Redactie