Junior Speaking Contest op het Carmelcollege

EMMEN

De leerlingen die op het Carmelcollege in Emmen tweetalig worden onderwezen deden mee aan de zogenoemde Junior Speaking Contest vorige week.

Het idee daarvan is dat de leerlingen aan een jury van ‘native speakers’ laten horen hoe goed of slecht ze de taal machtig zijn. De scholieren moesten een speech in het Engels schrijven en die an die jury voordragen. Het thema dit jaar was ‘Living my fantasy’. Iedere deelnemer schreef een speech van drie minutenover het onderwerp en beantwoordde na afloop vragen van de jury. Een pittige opdracht die overtuigend en in foutloos Engels gebracht moest worden. Ook werd inhoud en originaliteitmeegenomen in het juryrapport. Op het moment van schrijven kon de school niet laten weten wie er als winnaar uit de bus kwam.

Auteur

Redactie