Germanicus verliest streekderby in Erica

ERICA/COEVORDEN

Germanicus speelde zondag tegen SC Erica en kwam geen moment in de wedstrijd en verloor uiteindelijk terecht met 2-0. De Germanen hadden te veel balverlies en waren op weg naar het doel veel te omslachtig. Waar juist bij deze weersomstandigheden de directe weg naar het doel gekozen moet worden, maakte men te vaak de verkeerde keuzes.

De streekderby in de tweede klasse werd op het kunstgrasveld van SC Erica gespeeld omdat het hoofdveld afgekeurd was. Met een harde wind, dwars over het veld, waren de omstandigheden lastig en was van goed spel nauwelijks sprake. In de eerste helft waren de kansen schaars. Rick Tubben kreeg de grootste voor SC Erica, terwijl voor Germanicus Roelof van Dijk de grootste kans miste. De 0-0 ruststand was geen verrassing. SC Erica nam binnen drie minuten na rust een 1-0 voorsprong. Tubben maakte optimaal gebruik van balverlies bij Germanicus en van de harde wind en scoorde prachtig vanaf zo'n veertig meter. Doelman Vincent Beugelink stond te ver voor zijn doel en kon de bal alleen maar nakijken.

Op zoek

Aanvankelijk werd het duel niet veel aantrekkelijker, maar de laatste twintig minuten maakten veel goed. Spits Marco Cremer werd ingebracht voor Justin Tijsma en Germanicus ging op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Eric Prins kreeg kansen, maar gaf ook veel ruimte weg. Pelle de Vries verzuimde om Germanicus de genadeklap uit te delen, zodat het tot het einde spannend bleef. Vijf minuten voor tijd maakte Niek Rolink aan alle onzekerheid een eind door de 2-0 binnen te schieten. Beugelink was dit keer kansloos op een pegel van 25 meter. Germanicus speelt zondag thuis tegen Lemelerveld en heeft dus dan de kans om de nasmaak van de matige partij weg te spoelen.

Auteur

Redactie