De Heidejagers uit Erica maatschappelijk actief

ERICA

Ieder dorp of iedere wijk kent ze wel: die fanatieke carnavalvierders die elk jaar weer met de meest fantastische praalwagens op de proppen komen. In Erica hebben ze het dan over de Heidejagers, dit jaar actief in Zwartemeer en Barger-Oosterveld.

„Elk jaar iets nieuws bedenken is wel eens lastig”, beaamt de vereniging. Gelukkig was er weer een Heidejager die een mooi actueel thema bedacht.Of mooi? Het thema ging dit jaar over het ontbreken van kinderartsen in het ziekenhuis in Emmen. ‘Als er geen kinderarts op komt dagen, dan moeten wij de ooievaars verjagen’, valt er op de kar te lezen. „Op onze kar staat een boerenschuur met rondom het land van de boer. De boer verbouwd kool met baby's en heeft heel veel vogelverschrikkers neergezet. De ooievaars proberen de baby's mee te nemen maar de boer en zijn vogelverschrikkers verhinderen dat.” Een confronterend en maatschappelijk onderwerp levert toch onderstaande foto op, waar ook ruimte is voor een lach.

Auteur

Redactie