Jane van Boven: ‘Ik blijf gewoon wie ik ben’

OOSTERHESSELEN

Zij gaf zich samen met een vriendin voor de grap op, maar tijdens de castingdag in Roden werd bekend dat Jane van Boven toch echt kans maakt op de felbegeerde titel Miss Beauty of Drenthe.

Door Kristian Elders De twintigjarige Jane plaatste zich in Noord-Drenthe voor de finaledag op zaterdag 24 maart in Zuidlaren. In Theater De Kimme staan een ticket voor de contest Miss Beauty of the Netherlands en uiteraard het felbegeerde kroontje op het spel. Voor de Oosterhesselse Jane van Boven was de verrassing groot in Roden en dat is ook geen gekke gedachte vanwege de vele andere kanshebbers. Haar vriendin haalde de finale niet, maar is uiteraard blij voor Jane. “De castingdag leek ons leuk om mee te maken”, zegt zij thuis in Oosterhesselen. “We liepen er op hakken en presenteerden onszelf. Een leuke ervaring! Alleen was ik denk ik niet naar Roden gegaan, want het was echt ons idee.” De studente International Business and Languages aan de hogeschool Windesheim in Zwolle kreeg in Roden één vraag in het Engels op zich afgevuurd, maar dat was voor haar geen probleem. “Er werd mij gevraagd wat ik met een miljoen dollar zou doen. Ik zou een deel aan mijn ouders en familie geven, een huis en een auto kopen en voor de rest sparen.” Met de verwachte drukte in de periode voor de finale in Zuidlaren lijkt het ook wel los te lopen. “Mijn bijbaan bij kledingwinkel America Today in Emmen geef ik er niet voor op.” De nuchtere Jane kreeg in Roden direct al een contract mee, maar zij liet haar ouders thuis wel even meelezen. Ondertussen heeft de twintiger een fotoshoot achter de rug in Groningen, maar er staan de komende tijd nog de nodige andere activiteiten op het programma voor de finalisten.

Bootcamp

De sportieve Jane - zij gaat naar de sportschool en tennist in Coevorden - doet eind deze maand mee aan een bootcamp en er wordt ook gedanst in Assen. Trainen op de catwalk en trainen op presenteren zijn begin maart andere onderdelen op de kalender van de finalisten. Een weekendje naar een vriendin in Londen kan niet doorgaan voor Jane vanwege de verplichte voorbereidingen op weg naar de finale. “Ik blijf gewoon wie ik ben en hoop mezelf verder te ontwikkelen.” De stem van het publiek via een sms geldt voor twintig procent, de juryleden nemen tijdens de finaledag vijftig procent voor hun rekening en dertig procent van de punten komt vanuit de organisatie.

Auteur

Redactie