Agressieve Emmenaar krijgt acht maanden cel

Emmen

EMMEN- Een 41-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot acht maanden cel voor drie diefstallen, waarvan één met geweld, meldt Dagblad van het Noorden. 

EMMEN- Een 41-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot acht maanden cel voor drie diefstallen, waarvan één met geweld, meldt Dagblad van het Noorden. 
In oktober vorig jaar liep bij de Lidl in Emmerhout uit met een paar zakken garnalen, die hij niet had afgerekend. Toen medewerkers hem aanspraken, wilde de man niet meewerken en werd hij agressief. Hij gaf een van de mannen een harde duw. Daarna doken de medewerkers bovenop hem en hielden hem in de houdgreep tot de politie er was.

Drugsverslaafd

Een maand eerder was de drugsverslaafde Emmenaar betrapt toen hij bij een warenhuis in zijn woonplaats sloffen en meerdere flesjes parfum stal. Ook in augustus vorig jaar werd hij aangehouden. Hij werd toen met een kennis betrapt in een leegstaand gebouw aan de Boslaan. Daar waren de twee koperen buizen aan het stelen. De man legde in de rechtszaal uit dat ze de buizen wilden verkopen, omdat ze geld nodig hadden.

Ongewenste vreemdeling

De van oorsprong Somalische man is de afgelopen jaren meerdere keren veroordeeld voor overvallen in Emmen en Coevorden. In 2015 werd hij tot ongewenste vreemdeling verklaard. Sindsdien is hij illegaal in Nederland en heeft hij geen onderdak meer.