Zonneweide De Watering in startblokken

STEENWIJKSMOER/COEVORDEN

Het Coevorder college van burgemeester en wethouders gaf onlangs groen licht om ruim 21 hectare grond in gebruik te geven aan de bedrijven Solarfields (Groningen) en Ecotecworld uit Coevorden.

Deze partijen gaan aan de westzijde van de N34 tussen Steenwijksmoer en Coevorden aan de slag met het realiseren van één van de grootste zonneweides in Noord-Nederland. De duurzame elektriciteitsvoorziening moet zo’n 5000 huishoudens gaan bedienen. De Watering is de naam van de toekomstige zonneweide. De totale kosten bedragen dertien miljoen euro.

Aandelen

Coevorder bewoners en bedrijven kunnen straks aandelen kopen in het project. Deze kosten 25 euro per stuk en worden komend najaar - voorafgaand aan de bouwfase - digitaal aangeboden. Solarfields en Ecotecworld geven volgens de gemeente Coevorden later dit jaar meer informatie over het product, het rendement en het kopen van de aandelen. De bedrijven gaan voorlichting geven aan scholen en werkervaringsprojecten opzetten. De aanleg zou komend najaar moeten starten. Daarvoor zijn nog wel een akkoord voor een aanpassing van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig.

Auteur

Redactie