‘Meeste inbraken in gemeente Coevorden’

COEVORDEN/EMMEN

In Drenthe is vorig jaar het vaakst ingebroken in de gemeente Coevorden. Dit blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, dat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde.

In de gemeente Coevorden waren vorig jaar per 1000 inwoners gemiddeld 3,6 personen de dupe van een woninginbraak. Coevorden wordt gevolgd door de gemeente Hoogeveen, waar per 1000 inwoners gemiddeld 3,5 bewoners onaangenaam werden verrast. De gemeente Noordenveld bekleedt de derde plaats in het klassement (2,7).

Gemeente Emmen

In Aa en Hunze werden gemiddeld 1,9 inbraken gepleegd. De één na veiligste gemeente qua woninginbraken is Tynaarlo, waar gemiddeld twee woninginbraken worden gepleegd. Tynaarlo wordt gevolgd door de gemeente Emmen, waar per 1000 inwoners gemiddeld 2,2 inbraken werden gerapporteerd. Alle cijfers staan op www.beslist.nl/info/inbraak.html.

Auteur

Redactie