Kinderen vermaakt door spelers FC Emmen

EMMEN

Stichting Het Vergeten Kind hield vorige week voetbalclinics voor zogenoemde kwetsbare kinderen in het stadion van FC Emmen. De kinderen leerden deze dag skills van selectiespelers van FC Emmen en beleefden een onvergetelijke dag met hun idolen. De voetbalclinic maakte deel uit van de afgelopen Week van Het Vergeten Kind.

De kinderen werden met de bus opgehaald en hadden een spetterende, sportieve middag. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een voetbalshirt en een paar gesponsorde voetbalschoenen. Zo konden ze als een echte speler mee het veld op met de selectiespelers. Na de clinic werden de kinderen rondgeleid door het stadion en de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. En als klap op de vuurpijl kreeg elk kind ook nog twee tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. “Ik heb een dikke blaar, maar ben zo blij met mijn schoenen”, zegt de dertienjarige deelneemster Priscilla.

Kleine gebaren

In totaal volgden ongeveer 400 kinderen uit Nederlandse opvanglocaties een voetbalclinic. Het campagnethema van de Week van Het Vergeten Kind was het belang van kleine gebaren en echte aandacht. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek en deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode deelt Het Vergeten Kind deze - sjaal voor sjaal - uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

Auteur

Redactie