Compas Voices viert eeuw

EMMER-COMPASCUUM

Het is op maandag 19 februari honderd jaar geleden dat dameskoor Compas Voices - ontstaan als Ontwaakt - is opgericht. Die prestatie wordt gevierd met een concert in Emmer-Compascuum.

Het dameskoor bestaat uit een grote groep dames met in sommige gevallen een leeftijdsverschil van meer dan vijftig jaar. Iedere week repeteren de koorleden onder leiding van Anja Lankamp en pianiste Ynke Bron. Bij het ontstaan heette het koor nog Ontwaakt. Dat werd later Vrouwenkoor Emmercompas en nog weer later heet het koor dus Compas Voices. “Helemaal van deze tijd”, reageert secretaris Metje Gustin. Het oudste koorlid Dinie Schenkel (76) is sinds 1961 lid. Gevraagd wat haar ertoe brengt om iedere dinsdag met haar rollator naar de koorrepetitie te gaan, antwoordt ze: “Ik kijk er elke week naar uit om naar mijn koor te gaan. Zo voelt het namelijk, alsof het van mij is. Samen met Alie, Janny en Nel maakt het koor zo’n groot deel van ons leven uit. Het is altijd erg gezellig.” Het koor zingt een breed genre met bijvoorbeeld nummers van Adele, Queen en Nederlandstalig, zoals het bekende nummer van Claudia de Breij ‘Mag ik dan bij jou’. Dat en meer wil het dameskoor tijdens het jubileumconcert op zaterdag 17 februari laten horen. “Het wordt een gezellige en swingende avond”, belooft Gustin. “Er komen ook optredens van Ti Sentho en zelfs van een mystery guest.” Het concert wordt uitgevoerd in MFC de Deele in Emmer-Compascuum. Kaarten kosten zes euro, die bij Electro World Gustin en aan de kassa van het MFC te koop zijn.

Auteur

Redactie