Tangenborgh rijdt voortaan groen

EMMEN

Zorggroep Tangenborgh zet in op duurzaam en groen om een steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Daarom is deze week de eerste elektrische auto voor Tangenborgh afgeleverd bij Woonzorglocatie De Bleerinck in Emmen.

Ook op andere fronten probeert Tangenborgh groener te werken. Zo zijn er maatregelen genomen om minder te printen en heeft de organisatie meegedaan met het project Duurzaam en Gezond aan tafel. Door het serveren van lekker en duurzaam eten verbetert de gezondheid en neemt de kwaliteit van leven toe van bewoners en cliënten. Hierdoor zijn minder medicijnen en dieetvoeding nodig, waardoor de zorgvraag daalt. Bovendien is er minder verspilling van voedsel, wat een positief milieueffect heeft. De auto wordt gebruik door de technische dienst voor het vervoeren van materiaal en ritjes naar de verschillende locaties om daar klussen te doen.

Auteur

Redactie