Reuzendoder FC Emmen vloert NEC | Op de voorpagina

EMMEN

FC Emmen liet vrijdagavond in de Jupiler League opnieuw van zich spreken. Na de winst van eind januari op de toenmalige koploper Fortuna Sittard pakte de ploeg van trainer Dick Lukkien afgelopen weekend ook de volle buit tegen titelkandidaat NEC uit Nijmegen: 1-0.

Matchwinner Alexander Bannink (links) wordt op de foto van Boudewijn Benting geknuffeld door zijn teamgenoot Youri Loen. Bannink scoorde al in de negende minuut, maar moest de wedstrijd kort na rust geblesseerd verlaten. Subtopper FC Emmen pakte tijdens de laatste drie duels negen punten en staat nu zesde. De teller staat op 38 punten.

Knap

De winst op de Nijmegen Eendracht Combinatie is knap, want de ploeg uit Gelderland wordt door onder anderen Lukkien gezien als de beste in de Jupiler League. Toch kreeg NEC maar één grote kans op De Oude Meerdijk via de ingevallen aanvaller Sven Braken. In de slotfase maakte bij FC Emmen Henk Bos zijn rentree na langdurig blessureleed. Middenvelder Loen kreeg nog een mogelijkheid, maar de bal vloog over het doel van Joris Delle.

Auteur

Redactie