Middelbare scholieren op bedrijfsbezoek

EMMEN

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche verandert continu en de banen ook. Daarom is het volgens het Drenthe College belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt.

Deze week wordt de Week van de techniek gehouden: van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari. Het activiteitenprogramma in Emmen is samengesteld door Werk en Vakmanschap en Drenthe College. Twaalf bedrijven zetten de deuren open en laten zien hoe leuk techniek is. Ook presenteren de bedrijven zich als interessante werkgever aan bijna 400 leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In de regio Emmen brengen de leerlingen van het Esdal College, Hondsrug College, Carmelcollege en Terra Emmen een bezoek aan een zeer divers technisch bedrijvenaanbod.

Auteur

Redactie