Wildlands zeldzaam slingeraapje rijker

EMMEN

Een bijzondere geboorte in Wildlands vorige week: een van de slingerapen baarde een jong. Het is het eerste jong van de moeder dus heel goed weet ze nog niet wat ze ermee moet, maar Wildlands laat weten dat moeder en kind het goedmaken.

Deze geboorte is een belangrijke omdat de bruinkopslingeraap een ernstig bedreigde diersoort is. Daarom maakt Wildlands ook deel uit van een internationaal fokprogramma onder dierentuinen om de soort in stand te houden. Sterker nog: omdat Wildlands zo’n grote groep slingerapen heeft, is het park coördinator van dit fokporgramma en dus bepalend in het voortbestaan van deze soort. Medio oktober werd ook een slingeraapje geboren, toen tijdens bezoekuren. De draagtijd van bruinkopslingerapen duurt altijd acht maanden.

Auteur

Redactie