Werkstraf en schadevergoeding voor kapot slaan gezicht teamgenoot

EMMEN

 Een werkstraf van tachtig uur en een schadevergoeding van 7400 euro. Dit vonnis kreeg een 19-jarige inwoner van Emmen die vorig jaar in oktober het gezicht van een teamgenoot kapot sloeg.

De mishandeling vond plaats in de sporthal op Parc Sandur. Het team waarin de 19-jarige Emmenaar speelde, presteerde slecht. Dit frustreerde de man zodanig dat hij een teamgenoot meerdere breuken in het gelaat sloeg. Zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Handschoenen met zand erin

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd zijn gezicht met plaatjes hersteld. De 19-jarige zei dat hij sloeg omdat hij werd bedreigd. Hier ging de rechter niet in mee. De 19-jarige bleek na het incident handschoenen, waarin zand was genaaid, op zak te hebben. De handschoenen had hij geleend van een vriend. Waar hij die voor nodig had, kon hij niet zeggen. Hij zei dat hij met blote handen sloeg. “Ik sloeg gewoon twee keer en toen was het klaar.”

Auteur

Jessica Koning