Hondsrug en Stenden starten ICT Lyceum

EMMEN

Onder schooltijd robots bouwen, een website maken of de geheimen van de digitale snelweg ontdekken. Het kan vanaf volgend schooljaar op het Hondsrug College in Emmen.

De scholengemeenschap start in samenwerking met de NHL Stenden Hogeschool het ICT Lyceum. Leerlingen worden hier voorbereid op een digitale toekomst waarin bijvoorbeeld de zelfrijdende auto, de zorgrobot en big data een belangrijke rol spelen. Ze leggen de basis voor de banen die nu nog niet bestaan. Het ICT Lyceum is bedoeld voor vwo’ers en havoleerlingen. Wekelijks krijgen de leerlingen op het lyceum zes uur les in ICT. In de onderbouw ligt de nadruk vooral op een ontwikkeling binnen de ICT. Naast de basisvaardigheden in Office-toepassingen, gaan de leerlingen onder meer aan de slag met het ontwikkelen van apps en bijvoorbeeld websites. In de bovenbouw krijgt de leerling deels hbo-vakken aangeboden.

Auteur

Redactie