Forse subsidie voor vraagbaak Jimmy’s

EMMEN

Jimmy’s krijgt ruim 88.000 euro subsidie van de gemeente Emmen om zich in 2018 verder te ontwikkelen. Het geld wordt vooral gebruikt voor activiteiten om meer jongeren te bereiken, talentontwikkeling van jongeren en uiteraard om jongeren te helpen bij vragen en problemen.

Wethouder René van der Weide: “Het is belangrijk om te investeren in de generatie van de toekomst. Als gemeente moeten we daarom deze generatie ondersteunen om zich te ontwikkelen”. Die bijna negentigduizend euro gaat door Jimmy’s ingezet worden om dit jaar op tournee te gaan langs de scholen en de social media wordt ingezet. Daarnaast wil Jimmy’s zich dit jaar verder ontwikkelen naar een talentenbroedplaats, door samen te werken met Kunstbende Drenthe. Ook willen de stichting politieke bewustzijn bij jongeren bevorderen. Op 5 oktober vorig jaar werd Jimmy’s in Emmen geopend. Ongeveer tweehonderd jongeren tussen twaalf en zeventien jaar hebben hier sindsdien gebruik van gemaakt. Er zijn activiteiten georganiseerd waar jongeren aan kunnen deelnemen, zoals kook- en filmavonden. Jimmy’s wordt gerund door een groep jonge mensen, met achter de schermen een netwerk aan experts en professionals om jongeren op een laagdrempelige manier te helpen bij hun vragen en in hun ontwikkeling.

Auteur

Redactie