Drugsverslaafde krijgt celstraf voor mislukte inbraak in Emmer-Compascuum

Emmer compascuum

Voor een mislukte inbraak in een bedrijf in Emmer-Compascuum moet een 24-jarige man uit Schoonoord zes weken de cel in.

Een getuige zag vorig jaar in januari in de vroege ochtend een man onder het hek doorkruipen en wegrennen. De getuige belde de politie. Het pand aan de Kanaal A NZ was volledig doorzocht. De laden stonden open. De bewegingsmelders waren afgedekt met kledingstukken. De eigenaar miste niets. Op de kledingstukken zat dna-materiaal. Dit leverde een match op met de Schoonoorder. De man werd in oktober pas verhoord. Hij wilde niets zeggen over de mislukte inbraak in Emmer-Compascuum. De man is drugsverslaafd en zwerft rond. Hij heeft een postadres in Schoonoord. De man is vaker veroordeeld en weigert hulp. De officier eiste een celstraf van drie maanden voor inbraak. De rechter vindt een poging bewezen en paste die straf aan. (ADP) Bron Dagblad van het Noorden.

Auteur

Cindy Houwen