Saakje van Tellingen: ‘Mijn man blijft altijd positief’

SCHOONOORD

Saakje van Tellingen-Uiterwijk was mechanisch procesoperator bij Fresenius Kabi. Zij verricht nu vrijwilligerswerk. De 61-jarige Saakje is een geboren en getogen Schoonoordse. Lees meer over haar in deze Doorloper.

Een relatie? “Ja, ik ben getrouwd met Thijs van Tellingen.” Schoonoord is voor mij... “Mijn geboorteplaats en de plek waar ik mij het meest thuis voel.” Als ik de baas van Schoonoord zou zijn, dan... “Zou ik zorgen dat de jeugd die woonruimte wil, sneller een woning krijgt. Anders trekken ze weg en komen ze misschien niet terug. En ook dat het centrum gezelliger wordt. Dit zorgt voor wat meer reuring in het dorp. Vooral ‘s zomers met alle vakantiegangers. Dit is ook eigenbelang, want wij wonen in het centrum.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Bermuda en de Boogie Bar.” Als voetbalvereniging KSC en FC Twente winnen, dan... “Leef ik mee en feest ik natuurlijk ook graag mee.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was... “Op de Burgemeester van Royenschool. Ik was een jaar of acht en verliefd op de jongen die voor mij zat in de klas, want hij had heel mooi haar.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Ik lach veel en graag. Ook om mezelf als ik een blunder heb gemaakt.” En dat ik huilde ook... “Onlangs nog bij de uitvaart van een goede vriend.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is... “Ik lees heel veel boeken en zou er zo niet snel één uit kunnen lichten.” Je kunt me wakker maken voor... “Lekker eten, want daar houd ik van.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is... “Ik kom niet meer terug van mijn werk, want ik werkte 27 jaar bij Fresenius in Emmer-Compascuum toen ze besloten om in 2016 onze productie naar Tsjechië te verplaatsen. En toen was ik samen met velen werkloos. Daarna werd ik gevraagd om met een paar anderen bij toerbeurt ouderen te vervoeren van en naar de dagbesteding in woonzorgcentrum Het Ellertsveld. Van het één komt het ander en nu ben ik een middag per week ook vrijwilliger bij de Naobershof. Dat is in Het Ellertsveld een afdeling voor demente ouderen. Dit vrijwilligerswerk is leuk om te doen. Ik ben ook met veel plezier vrijwilliger bij het openluchtmuseum Ellert en Brammert.” Als ik niet in Schoonoord zou wonen, dan... “Zou ik naar dit dorp verhuizen of naar een warm eiland zoals Tenerife.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje... “Mijn man omdat hij al heel lang ernstig ziek is, maar altijd positief blijft.” Wat ik vroeger wilde worden is... “Rijk en beroemd. Bijvoorbeeld zangeres.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Een gelukkig mens met veel leuke dingen in mijn leven en gelukkig voor de rest van de wereld geen zangeres, want dat is niet om aan te horen.” Mijn hobby’s zijn... “Met de honden wandelen, de kippen en klussen bij huis. Ik heb zelf de schuur verbouwd, geïsoleerd en afgetimmerd, maar dit lukt nu door artrose aan schouders en handen helaas niet meer. Verder ben ik lid van het Huus van de Taol in de gemeente Coevorden en dat is erg leuk. Wij hebben de laatste maanden een Drentse middag georganiseerd in verschillende verzorgingshuizen in de gemeente Coevorden. In Coevorden, Dalen en Schoonoord en de mensen vonden het erg leuk. Verder zijn we nu bezig met het organiseren van veurleesuurties in het Drents op de scholen in de gemeente in het kader van Meertmaond Dialectmaond én pas ik op mijn kleinkinderen. Ook ben ik vrijwilliger tijdens de seniorendag van MobiVit. Tijdens de zomermaanden gaan we erop uit met de camper.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “Mijn huwelijk en de geboorte van onze kinderen en kleinkinderen. En het meedoen aan de Samenloop voor Hoop in Norg, vorig jaar. Indrukwekkend!” Deelnemen aan deze rubriek? Mail jouw verzoek naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie