VVD Emmen onder de indruk van Stichting Catch

EMMEN

Tijdens een werkbezoek aan de Stichting Catch in Angelslo stak de Emmer VVD-fractie haar bewondering voor het werk en de aanpak van grondlegger Kadir Arslan niet onder stoelen of banken.

De ex-militair begeleidt op een speciale manier jongeren die in het verdomhoekje dreigen te raken. Met een aanpak die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. En aan resultaat ook niet trouwens. De top vier van VVD Emmen (lijsttrekker Johan Scheltens, Patrick de Jonge, Margaret Smit en Marcel Meijer, red.) deed mee aan het werkbezoek. Kadir Arslan, oud-militair, is in 2015 met Catch begonnen. Het is een plek waar jongeren mogen zijn wie ze zijn. Ze kunnen er huiswerkbegeleiding, muzieklessen, lezingen en workshops krijgen. Maar er worden ook sportevenementen en andere initiatieven georganiseerd. Dat geeft deze jongeren weer een doel en een toekomst. Jongeren spijbelen minder, krijgen hun diploma en Catch biedt ook werkervaringsplaatsen.

Betrokkenheid

Voor dit jaar gaat Catch vooral inzetten op meer vakbekwaam personeel. VVD-er De Jonge is zelf militair en herkent de aanpak: "Discipline, no-nonsense, betrokkenheid, doorpakken: deze aanpak werkt. Dit spreekt jongeren aan. Zoiets moet je niet aan de overheid of de gemeente overlaten. Dit kan alleen met particulier initiatief. Hulde voor mannen zoals Kadir Arslan." De wijk Angelslo kent een hoge werkloosheid, hoge jeugdzorgcijfers en veel criminaliteit, weet de VVD. De Jonge: "Dankzij Stichting Catch zijn die cijfers weer dalende. Mede daardoor komt er ook belangstelling vanuit andere wijken, zoals Bargeres en Emmermeer."

Auteur

Redactie