D66 ‘Zuidoost’ lanceert verkiezingsprogramma

EMMEN/COEVORDEN

De drie afdelingen die samen D66 Zuidoost-Drenthe vormen (Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen) startten zaterdag de campagne ‘In gesprek met’ in het centrum van Emmen.

’s Middags werden de drie verkiezingsprogramma’s gepresenteerd door de lijsttrekkers. De aanpak van armoede en schulden, verduurzaming en werkgelegenheid speelden een grote rol in de drie programma’s. Lijsttrekker Albert Trip van Borger-Odoorn wil in zijn gemeente laaggeletterdheid en taalachterstanden aanpakken. Ook het voorkomen van snel stijgende schulden heeft prioriteit. In het onderwijs zet D66 in op goed en bereikbaar onderwijs voor ieder kind. Lars Hoedemaker - lijsttrekker voor D66 Coevorden - onderschrijft dat. Daarnaast zet zijn afdeling in op meer inspraak voor inwoners. Daarnaast wil D66 het OZB-tarief koppelen aan energieverbruik en alleen nog energieneutrale nieuwbouw in de gemeente toestaan. In Emmen zijn lijsttrekker Carmen Hoogeveen en haar partij ook bezig met verduurzaming. D66 wil dat Zuidoost-Drenthe in 2040 energieneutraal is. Integrale sportdeelname en een bevordering van de gezondheid zijn ook belangrijk. De partij is ook voor experimenten met een basisinkomen en pleit voor meer onderzoek voor een treinverbinding tussen Emmen en Groningen.

Auteur

Redactie