Vechtsporter Remi Grooten gehuldigd

EMMEN

Emmenaar Remi Grooten is vorige week door wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen gehuldigd voor zijn gouden medaille op het Europees Kampioenschap Pencak Silat in Azerbeidzjan.

Grooten vertelde begin november in deze krant over de wantoestanden tijdens dat EK. Dat verhaal is hier terug te lezen. De 29-jarige Grooten werd in 2010 voor het eerst Nederlands Kampioen in de oosterse vechtsport. Inmiddels heeft hij dertien prijzen op zijn naam staan. Variërend van winnaar van de Dutch Open tot Europees Kampioen. Ondanks de wantoestanden is het kampioenschap in Azerbeidzjan een mooie toevoeging aan de prijzenkast. Grooten heeft in het afgelopen half jaar intensief getraind ter voorbereiding op het EK door zes dagen in de week gemiddeld 1,5 uur per dag te trainen.

Auteur

Redactie