Raptim kan koploper niet verrassen

COEVORDEN

Raptim verloor zondag de eerste thuiswedstrijd in 2018 met 0-4 van koploper SC Stadskanaal. Het was de tiende nederlaag in elf competitiewedstrijden. Een triest dieptepunt.

De ploeg van vertrekkend trainer Henk Veenhof was voor de nodige groepsdynamiek op voetbalkamp geweest in het zonnige Marbella in Spanje bij oud-Raptim speler Jos Langeland. Naar verluidt een zeer geslaagd voetbalkamp waar hard is getraind en met de trainer is gesproken over hoe verder in de tweede helft van het seizoen. In de opstelling was een wijziging aangebracht. Routinier Niels Assen speelde tegen Stadskanaal als laatste man. Voormalig laatste man Laurens Meppelink is doorgeschoven naar het middenveld. In de wedstrijd tegen Stadskanaal leverde dat nog niet de nodige verbetering op. Stadskanaal speelde tegen Raptim niet als een toekomstig kampioen, maar was wel beter. In de 19e minuut kwam de ploeg van trainer Rick Slor op een 0-1 voorsprong omdat Raptim keeper Sander Bunskoek zich verkeek op een voorzet van Tristan Rotman en de bal achter zich in het doel zag verdwijnen. Raptim kwam nauwelijks voor het doel van Stadskanaal. Een mislukt schot in de 31e minuut van Robin de Leeuw was het enige lichtpuntje in aanvallend opzicht. In de 45e minuut sloeg Stadskanaal genadeloos toe toen Niels Assen zich verkeek op een lange bal van achteruit. Sten Vos ging alleen op Sander Bunskoek af en schoot de bal simpel in de hoek: 0-2.

Faalde

In de tweede helft kregen de fans van Raptim een ploeg te zien die voor de inzet wel een voldoende scoorde, maar in de afwerking faalde. Dat gebeurde toen Stadskanaal al op een 0-3 voorsprong was gekomen door opnieuw Sten Vos. Hij scoorde uit de rebound toen Sander Bunskoek een schot van Tristan Rotman niet goed pareerde. Raptim had ook geen geluk. Een paar goede kopballen van invaller Robert Mulder troffen geen doel. In de 80e minuut werd het leed van Raptim nog groter toen Jeffrey Bakker vanaf twintig meter op doel schoot en de bal achter Sander Bunskoek zag verdwijnen: 0-4. Stadskanaal staat door het gelijkspel van Valthermond nu alleen aan de leiding met 25 punten. Raptim heeft slechts drie punten uit elf wedstrijden. Er dient een wonderdokter aan te pas te komen om de ploeg van Henk Veenhof van de laatste plaats te halen. Mede-degradatiekandidaat Ruinerwold verloor ook en heeft slechts twee punten meer dan Raptim. Er is dus nog hoop voor de Coevordenaren.

Auteur

Redactie