Kok en Moesker winnen Hondsrugcross eenvoudig

EMMEN

De Haantjesduin in de Emmerdennen was zaterdag het decor van de FS Hondsrugcross. Deze wedstrijd - georganiseerd door atletiekvereniging De Sperwers uit Emmen - is onderdeel van een loopcircuit.

De acht kilometer werd een eenvoudige prooi voor Anne Sophie Kok uit Emmen bij de dames en bij de heren voor Richard Moesker uit Emmer-Compascuum. Op de halve afstand ging de overwinning bij de dames naar Lisanne Langerijs en bij de heren naar Bart van Adrichem. Zo ‘n 220 hardlopers waren naar de Emmerdennen gelopen voor een van de oudste hardloopwedstrijden van Emmen. Daar waar bij de bekende Haantjesduin een uitdagend parcours lag te wachten op een sportieve krachtmeting. Na de jeugd- en VB-wedstrijden over één en twee kilometer, werden de atleten voor de acht en vier kilometer weggeschoten. De krachtverhoudingen werden in de eerste kilometer al duidelijk op beide afstanden. Moesker nestelde zich op kop om deze niet meer af te staan. Hij finishte in een tijd van 31.51 minuten, gevolgd door Gerold Nyhoff in 32.28. Bij de dames was het gat tussen nummer één en twee nog groter. Anne Sophie Kok won de wedstrijd in 37.11 minuten, gevolgd door Naomi Arends in 38.40. De tweede wedstrijd van het loopcircuit is de Rietplasrun op zaterdag 17 februari.

Auteur

Redactie