Boomhutkoppel uit Erica wint SBS6-programma

ERICA

Het Drentse koppel Richard Rolink en Selva Arguello Paz uit Erica heeft de eerste editie van het televisieprogramma Boomhut XXL gewonnen. Het koppel ontwierp en bouwde op camping de Reeënwissel in Hoogersmilde de meest bijzondere boomhut van Nederland.

In vier afleveringen streden vijf koppels op vijf campings in Drenthe om deze felbegeerde titel. De afgelopen vier weken werden kijkers van SBS6 geboeid door vijf creatieve teams, die vanaf het slaan van de eerste palen in de grond tot aan de inrichting werden gevolgd en beoordeeld. De koppels werden begeleid door een van ’s lands bekendste boomhuttenbouwer Rob van der Wulp. In de laatste aflevering zagen de kijkers nog een flinke strijd tussen de koppels en werd er hard gewerkt aan het boomhutgevoel. De hightech natuur boomhut van Richard en Selva werd uiteindelijk door de jury als beste beoordeeld. De boomhut is voorzien van de meest innovatieve snufjes en de match tussen de campingeigenaar en het team was vanaf minuut één zichtbaar. Het winnende koppel en de campingeigenaren Raymond en Tjitske Beerendonk werden zondag gefeliciteerd door de gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet van de provincie Drenthe en wethouder Gert Jan Bent van de gemeente Midden-Drenthe.

Auteur

Redactie