Feestelijke jubileumeditie Schutrups Wandeldag in Exloo

Emmen

Voor het twintigste achtereenvolgende jaar staat de Schutrups Wandeldag op de agenda.

Het vierde lustrum op zondag 4 februari wordt een speciale editie. De wandelaars worden feestelijk ingehaald met muziek van muziekkapel ODO uit Odoorn. De intocht vindt plaats op de Via Scuola (de Schoolstraat). De straat is deze middag voor alle verkeer afgesloten. De organisatie, de Stichting Schutrups in Exloo, rekent erop dat ook dit jaar minstens 1500 wandelaars aan de start verschijnen. "We verwachten niet alleen de fervente wandelaars, maar ook extra veel dagjeswandelaars", zegt Jan Schutrups. “We trekken voor deze jubileumeditie alles uit de kast. Het wordt wederom een echt wandelfeest. We hebben naast de gebruikelijke ingrediënten zoals muziek, koffie, thee en broodjesbakken op de pauzeplaats dit keer ook een grote verloting. De deelnemers kunnen onder meer wandelschoenen, handdoeken, T-shirts, tassen en andere prijzen winnen. Bij de finish staat er in de grote tent voor iedere wandelaar een consumptie, een kop snert, gemaakt door medewerkers van de voetbalvereniging HOC en roggebrood met spek klaar. Natuurlijk is ook hier muziek. En wat ook belangrijk is", lacht Schutrups, "onze weerman heeft voorspeld dat het die dag prachtig wandelweer is." De deelnemende wandelaars kunnen kiezen uit vier wandelroutes die dwars door het unieke Drentse natuurgebied rondom Exloo zijn uitgezet. Schutrups: "De Wandeldag biedt de deelnemers fantastische, winterse ontspanning in de natuur. Er is een eenvoudige wandeltocht van vijf kilometer, maar er kan ook gekozen worden uit meer uitdagende wandelingen van 10, 15 of 25 kilometer. Wandelen kan zowel individueel als in groepsverband." Wandelaars kunnen zich nu al aanmelden via de website, www.schutrups.nl, of ’s morgens bij de start in de tent bij Schutrups Schoenen aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Dat kan tussen 8.30 en 14.00 uur. Voor de 25 kilometer sluit de inschrijving om 12.00 uur. Voorinschrijving kost 7,50 euro per persoon. Inschrijving op de dag zelf kost 9,50 euro. Kinderen tot en met elf jaar mogen gratis meewandelen. De foto's zijn gemaakt door Flip Slik.

Auteur

Paul Abrahams